Appelkruimeltaart recept

Appelkruimeltaart is een heerlijk dessert dat perfect past bij elk seizoen. Of het nu winter, lente, zomer of herfst is, deze taart is altijd een goede keuze. Het is een klassiek dessert dat op geen enkel feest of bijeenkomst mag ontbreken. En het beste van alles is dat het niet alleen heerlijk smaakt, maar ook redelijk eenvoudig te maken is met dit appelkruimeltaart recept. Bekijk hieronder het recept voor het bereiden van deze overheerlijke appelkruimeltaart.

Bereidingstijd: circa 90 min.
Aantal personen: 8 - 12 pers.

Ingrediënten

Deeg

Vulling

Benodigdheden

Bereidingswijze

Appelkruimeltaart recept

Ook lekker: Probeer ook eens ons heerlijk luchtige frambozentaart recept!

Voorbereiding

  1. Begin met het voorbereiden van de taartvorm. Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm met bakpapier ( Zorg voor randen die goed ingevet zijn).
  2. Voorverwarm de oven op 180°C. 

Vulling

  1. Terwijl de oven opwarmt, maak je de appels schoon en snijd je ze in kleine blokjes.
  2. Besprenkel de zojuist klein gesneden appelstukjes met citroensap voor extra smaak en om te voorkomen dat ze snel aanbranden. 
  3. Schud de appelstukjes om met 30 gram suiker en 2 theelepels kaneel zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.

Deeg

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar met behulp van een keukenmachine of mixer totdat er kruimels ontstaan. 
  2. Neem twee derde van de kruimels en kneed deze goed door elkaar. 
  3. Bedek hiermee de springvorm, vergeet de zijkanten niet.
  4. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de springvorm, verdeel vervolgens de overige een derde van de kruimels over de appelstukjes heen. 
  5. Bak de appelkruimeltaart in circa 1 uur gaar voor het beste resultaat. 
  6. Laat de taart vervolgens afkoelen en haal deze uit de springvorm.

Serveer dit appelkruimeltaart recept voor heerlijke appelkruimeltaart op kamertemperatuur als dessert of gewoon als traktatie bij de koffie.

Bekijk per categorie
Meest gelezen