Red Velvet taart recept

Red Velvet taart is een heerlijk dessert dat de harten van veel zoetekauwen heeft veroverd. De taart heeft een lekkere zachte textuur, diepe chocoladesmaak en kenmerkende rode kleur. Hoewel het lijkt alsof het maken van zo'n heerlijke taart alleen weggelegd is voor bak-professionals, is het eigenlijk een heel eenvoudig recept om thuis te volgen. In dit red velvet taart recept leer je stap voor stap hoe je deze taart helemaal zelf thuis kunt bakken!

Bereidingstijd: circa 60 min.
Wachttijd: circa 60 min.
Aantal personen: 8 - 10 pers.

Ingrediënten

Taartbodem

Topping

Benodigdheden

Bereidingswijze

Red Velvet taart recept

Taartbodem

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 2 springvormen met bakpapier. Zorg ervoor dat de bakpapieren goed passen en niet omhoog komen tijdens het bakken.

Stap 2

Meng de cacaopoeder, baking soda, suiker en zelfrijzend bakmeel in een kom. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en er geen klontjes zijn.

Stap 3

Klop in een andere kom de eieren los en voeg hier de olie en karnemelk aan toe. Mix het mengsel goed door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg vervolgens twee eetlepels kleurstof toe aan het mengsel en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.

Stap 4

Voeg het eimengsel toe aan het bakmeel mengsel en roer het geheel door elkaar met een spatel tot een glad beslag ontstaat. Gebruik vervolgens een mixer om het beslag nog gladder te maken.

Stap 5

Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee taartvormen. Gebruik hiervoor een spatel of een grote lepel. Zorg ervoor dat de taartlagen even hoog zijn zodat de taart straks mooi op elkaar blijft staan.

Stap 6

Bak de taarten gedurende 25-30 minuten in de oven tot het gerezen is en een houten prikker er droog uitkomt. Haal de taarten uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.


Topping

Stap 7

Voor de topping, klop de boter glad met poedersuiker. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop het geheel goed door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.

Stap 8

Maak een laagje glazuur tussen de taartlagen. Smeer het glazuur gelijkmatig uit over de eerste taart laag en leg de tweede taart laag er bovenop.

Stap 9

Bestrijk de buitenkant van de taart met het overige glazuur. Gebruik hiervoor een spatel of een mes om het glazuur gelijkmatig te verdelen.

Stap 10

Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur kan opstijven. Laat de taart minimaal een uur afkoelen voordat je hem serveert.

Tip: Bekijk eens ons appelkruimeltaart recept.

Extra lekker en mooi met fruit naar keuze op de taart als decoratie!

Als je op zoek bent naar een dessert dat er net zo goed uitziet als dat het smaakt, dan is dit heerlijke Red Velvet taart recept de perfecte keuze. Of je nu een speciale gelegenheid hebt of gewoon zin hebt om iets lekkers te maken, volg dit recept en je hebt zo een heerlijke taart op tafel staan. Geniet ervan!

Bekijk per categorie
Meest gelezen