Luchtige frambozentaart recept

Een bijzondere gelegenheid verdient natuurlijk ook een speciaal dessert en daarom is het recept van deze luchtige frambozentaart een absolute aanrader. Het is een feestelijk dessert dat perfect past bij elke gelegenheid, of het nu gaat om een gezellig etentje met vrienden, een verjaardag of een familiebijeenkomst. Bovendien zorgt de mooie, rood-roze kleur van de frambozen voor een vrolijke en zomerse sfeer. Een hap van deze frambozentaart is dan ook een echte smaaksensatie! Bekijk hieronder het volledige luchtige frambozentaart recept.

Bereidingstijd: circa 60 min.
Aantal personen: 8 - 10 pers.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Luchtige frambozentaart recept

Ook lekker en het proberen waard: Pure chocoladetaart recept!

Taart

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 140°C en bekleed een springvorm van 26 centimeter met bakpapier. Vet de binnenkant van de springvorm licht in met boter en bestuif deze met bloem.
  2. Breek de eieren in een grote kom en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Klop dit met een handmixer gedurende ongeveer 10 minuten totdat er een luchtige en schuimige textuur ontstaat.
  3. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout boven de kom met de luchtige eiermix en klop dit voorzichtig door het beslag.
  4. Schep het beslag in de springvorm en plaats de vorm in het midden van de oven. Zorg ervoor dat de springvorm niet te hoog in de oven staat. 
  5. Verhoog de temperatuur van de oven naar 175°C en bak de taart gedurende ongeveer 45 minuten totdat deze gaar is.
  6. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen in de springvorm. Haal de afgekoelde taart vervolgens uit de springvorm.

Topping

  1. Meng de mascarpone in een kom totdat deze romig is en voeg vervolgens de verse slagroom en een eetlepel suiker toe. Roer dit goed door elkaar totdat er een romig geheel ontstaat.
  2. Smeer een laag van het romige mengsel van mascarpone over de bovenkant van de taart. 
  3. Maak de frambozen schoon en snijd ze door de helft.
  4. Decoreer de taart vervolgens met de frambozen.

Zet de taart een half uur in de koelkast voordat je deze serveert. Zo wordt de taart nog smeuïger en zal deze nog beter smaken. 

Veel plezier van het bakken van deze overheerlijke luchtige frambozentaart met het luchtige frambozentaart recept, geniet ervan!

Bekijk per categorie
Meest gelezen