Regenboog taart recept

Het recept van deze regenboog taart is niet alleen een feest voor de ogen, maar ook voor de smaakpapillen. De lagen van zachte cake in alle kleuren van de regenboog, gevuld met romige vulling, jam en afgemaakt met decoratie naar eigen wens, maken deze taart tot een prachtige traktatie voor elke gelegenheid! Bekijk hieronder het volledige regenboog taart recept.

Bereidingstijd: circa 130 min.
Wachttijd: circa 20 min.
Aantal personen: 10 - 12 pers.

Ingrediënten

Taart

Vulling

Benodigdheden

Bereidingswijze regenboog taart recept

Taart

  1. Vet de zijkanten van de drie springvormen in en leg bakpapier op de bodem. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda.
  4. Klop de eieren met de olie, vanille en melk.
  5. Meng in een grote kom de boter, zout en suiker tot een romig mengsel.
  6. Voeg al kloppend beide mengsels samen toe totdat er een beslag ontstaat.
  7. Verdeel het beslag in zes gelijke porties en voeg aan elk beslag een andere kleur van de kleurstof toe.
  8. Bak de taarten in twee delen ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de taarten na het bakken helemaal afkoelen.

Vulling

  1. Verhit in een pan de bloem en melk tot een dikke substantie, terwijl je roert met een garde.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. 
  3. Zeef de klontjes uit het bloemmengsel en voeg het merg en de vanille extract toe.
  4. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast gedurende 30 minuten.
  5. Snijd de boter in kleine blokjes.
  6. Klop de boter los met een garde en voeg gelijkmatig de poedersuiker en het mengsel van bloem toe.
  7. Mix alles goed door tot er een gladde vulling ontstaat.

Decoratie

  1. Leg de verschillende taarten klaar.
  2. Smeer een laagje jam en een laagje vulling tussen twee lagen en bouw zo de taart op. Eindig met een cakelaag.
  3. Verstevig de taart met de grote satéprikkers, zo stort deze niet in.
  4. Smeer de hele taart in met een dun laagje van de gemaakte vulling en zet de taart in de koelkast.
  5. Roer na 15 minuten de crème vulling goed door en breng een dikke laag aan rondom de gehele taart.
  6. Verwijder vervolgens de grote satéprikkers en vul de gaatjes op met de crème vulling.
  7. Decoreer nu de taart naar eigen wens met bijvoorbeeld vrolijk gekleurde sprinkles.

Bekijk ook eens ons Vanille taart recept.

Of je nu op zoek bent naar een feestelijke traktatie voor een verjaardag of gewoon omdat het kan, een regenboogtaart is altijd een succes. Het zorgt voor een onvergetelijke indruk en laat je gasten zeker met een glimlach én volle buik naar huis gaan. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag met ons heerlijke regenboog taart recept en laat je creativiteit de vrije loop met deze kleurrijke en heerlijke taart.

Bekijk per categorie
Meest gelezen