Pure chocoladetaart recept

Chocolade is een van de meest geliefde smaken ter wereld. Het is rijk, romig en heeft een onweerstaanbaar zoete smaak die bijna iedereen kan waarderen. Als je van chocolade houdt en op zoek bent naar een heerlijk dessert om te maken, dan is dit recept voor een chocoladetaart de perfecte keuze. Deze taart is zacht, smaakvol en een geweldige manier om jezelf en je gasten te verwennen! Bekijk hieronder het volledige pure chocoladetaart recept.

Bereidingstijd: circa 60 min.
Aantal personen: 10 - 12 pers.

Ingredienten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Pure chocoladetaart recept

Ook lekker om te proberen voor afwisseling: Ons heerlijke Ferrero Rocher cupcakes recept!

Chocoladetaart

  1. Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180°C en vet je drie ronde bakvormen van 23 cm in. 
  2. Breng het water aan de kook. Vervolgens schenk je in een middelgrote kom het kokende water over de cacaopoeder en roer je het tot een gladde chocoladesaus. Laat deze saus vervolgens afkoelen.
  3. Zeef ondertussen de bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een aparte kom om eventuele klontjes te voorkomen.
  4. Klop de boter en suiker licht en luchtig op in een grote kom. 
  5. Voeg de eieren toe en daarna het vanille extract. 
  6. Voeg het bloemmengsel afwisselend toe, samen met de chocoladesaus en klop het beslag goed door. 
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen en bak de taarten in 25-30 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Decoratie

  1. Voor je begint aan de decoraties is het van belang om de taart goed af te laten koelen. 
  2. Hierna kun je naar wens, bessen, ander fruit of slagroom toevoegen om de taart extra feestelijk én lekker te maken.

Geniet van het bakken met dit heerlijke pure chocoladetaart recept en smul van deze smeuïge chocoladetaart!

Bekijk per categorie
Meest gelezen