Salted Caramel Chocolade Taartjes recept

Met dit recept leer je hoe je heerlijke Salted Caramel Chocolade Taartjes kunt maken. Met een zelfgemaakte gecondenseerde melk karamel en een chocolade topping met een vleugje zeezout zijn deze taartjes de perfecte combinatie van zoet en zout. Volg de stappen van dit salted caramel chocolade taartjes recept en geniet van deze heerlijke traktatie!

Bereidingstijd: 30 min.
Wachttijd: circa 5 uur.
Aantal: 6 stuks

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereidingswijze

Salted caramel chocolade taartjes recept

Stap 1

Begin met het maken van de gecondenseerde melk karamel. Plaats hiervoor een blikje gecondenseerde melk in een pan met water en breng aan de kook. Laat 3 uur koken en voeg regelmatig water toe om ervoor te zorgen dat het blikje ondergedompeld blijft. Haal na 3 uur het blikje uit het water en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 2

Maak het deeg voor de taartjes. Zeef cacao, bloem en poedersuiker boven een kom. Splits het ei en voeg de eidooier en het zout toe aan het bloemmengsel. Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan de kom. Kneed het geheel snel tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem het deeg uit de koelkast en kneed het even door. Rol het uit tot een lap van een halve cm dik. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met stukjes van de deeglap. Duw vooral goed aan bij de randen. Knip 6 rondjes van bakpapier en leg ze in de met deeg beklede vormpjes. Vul met de bakbonen. Bak de taartjes ca. 7 min. in het midden van de oven. Verwijder het bakpapier met vulling en bak nog ca. 3 min. Laat de bodems helemaal afkoelen in de vormpjes.

Stap 4

Maak de chocolade topping. Breek of hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat rustig smelten.

Stap 5

Open het blikje gecondenseerde melk en verdeel de karamel over de taartjes. Bestrooi met wat zeezout. Schenk de gesmolten chocolade eroverheen en bestrooi elk taartje met nog een paar korrels zeezout.

Ook lekker om te proberen voor de volgende keer: Regenboog taart recept.

Geniet van het heerlijke Salted Caramel Chocolade Taartjes recept!

Bekijk per categorie
Meest gelezen