Chocolade muffins recept

Er gaat niets boven de geur van verse, zelfgemaakte muffins die uit de oven komen. En als je een fan bent van chocolade, dan is dit recept voor chocolade muffins een absolute must-try! Dit chocolade muffins recept is eenvoudig te maken. Ideaal voor een ontbijt, brunch, tussendoortje of dessert. Hieronder vind je het recept en een stap-voor-stap uitleg over hoe je deze lekkere chocolade muffins kunt maken.

Bereidingstijd: 30 min.
Aantal: 12 stuks

Ingrediënten 

Benodigdheden

Bereidingswijze

Probeer ook eens onze lekkere Zoete roze cupcakes recept! Zeker het proberen waard.

Chocolade muffins recept

1. Om te beginnen, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Dit is de perfecte temperatuur om je muffins te bakken tot ze goudbruin en heerlijk smeuïg zijn. Zorg ervoor dat je de oven op tijd aanzet, zodat deze op de juiste temperatuur is wanneer je de muffins gaat bakken.

2. Terwijl de oven opwarmt, pak je een cupcake/muffinvorm en plaats je papieren muffinvormpjes in elke holte. Dit zorgt ervoor dat de muffins niet aan de vorm blijven kleven en gemakkelijk uit de vorm kunnen worden verwijderd.

3. Nu is het tijd om de droge ingrediënten te mengen. Pak een grote kom en meng hierin de bloem, het cacaopoeder, de lichtbruine basterdsuiker, de baking soda en het zout. Roer alles goed door elkaar, zodat de ingrediënten goed zijn gemengd.

4. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Voeg eerst de eieren toe en klop ze goed door het beslag. Voeg vervolgens de karnemelk, zonnebloemolie en het vanille-extract toe en blijf kloppen totdat alles goed is gemengd. Het beslag moet mooi glad en luchtig zijn.

5. Nu is het tijd om de chocoladestukjes toe te voegen aan het beslag. Voeg 2/3e van de chocoladestukjes toe en roer deze door het beslag. Het beslag krijgt nu een heerlijke chocoladesmaak en de chocoladestukjes zullen zorgen voor een extra bite in de muffins.

6. Vul nu de papieren vormpjes met het beslag. Vul de vormpjes tot ongeveer 3/4 van de hoogte, zodat ze mooi bol rijzen tijdens het bakken. Je kunt hiervoor een lepel of een ijsschep gebruiken om het beslag gelijkmatig te verdelen.

7. Als laatste is het tijd om de resterende chocoladestukjes toe te voegen. Strooi ze bovenop het beslag in elk vormpje. Dit zorgt voor een mooie afwerking en een extra chocoladesmaak.

8. Bak de muffins nu in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. De muffins zijn klaar wanneer ze mooi gerezen en stevig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen in de muffinvorm.

9. Wanneer ze iets zijn afgekoeld, kun je ze met papier en al uit de vorm halen en op een rooster plaatsen om volledig af te koelen.

En dat is het! Nu kun je genieten van heerlijke, zelfgemaakte chocolademuffins met dit lekkere chocolade muffins recept. Veel bakplezier!

Bekijk per categorie
Meest gelezen